Tietoinen suunniteltu raskaus I Sara Adolfsen

Tietoinen suunniteltu raskaus – raskauteen valmistautuminen

Hei sinä ihana! Tässä postauksessa tahdon erityisesti kirjoittaa aiheesta tietoinen suunniteltu raskaus, joka on oma vapaa käännös englanninkielen conscious conception termistä, ”tietoinen hedelmöitys”.

Pitkän blogi-hiljaisuuden jälkeen, tahdon jakaa palasen siitä, mitä on ollut läsnä. Esikoisemme, rakas poikamme Jupyter on täällä ja hän on jo 2kk! Kaikki on mennyt hyvin ja ihmettelemme elämää yhdessä.

Odotettu äitiys

Olen lapsesta saakka tuntenut voimakkaan äitiyden itsessäni ja unelmoinut lapsista. Minulle on ollut aina selvää, että toivon myös tässä elämässä saada lahjaksi kokemuksen äitiydestä. Miehelleni lapsien syvällisempi ajatteleminen ei ollut ennen meidän suhdetta ajankohtaista. Mitä enemmän aloimme puhumaan siitä, sitä enemmän hän innostui ajatuksesta.

Tapasimme syksyllä 2019 ja kerroin jo ensimmäisen keskustelun aikana, että seuraavaksi tahdon perustaa oman perheen. Tiesin mitä halusin ja tällä viestin myös hänelle, ettei minua kiinnosta mikään muu kuin ns ”vakava” suhde – vaikkakin vakava on kaukana siitä elämää täynnä olevasta elämästä, jota tänä päivänä elämme. Keväällä 2020 olimme valmiita ja avoimia raskauden mahdollisuudelle.

Tietoinen suunniteltu raskaus

Tietoinen suunniteltu raskaus tarkoittaa sitä, että vanhemmat valmistautuvat kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon kehon, mielen ja sielun/ henkiset aspektit jo ennen mahdollista raskautta. Raskauden toive päätetään tietoisesti yhdessä. Jossain lähteissä sanotaan, että valmistautumiseen on hyvä ryhtyä n. 3kk-1vuosi ennen, kuin annetaan vauvalle mahdollisuus tulla, riippuen siitä, missä vaiheessa elämässään on ja esim millainen oma terveydentila on.

Opin ihan hetki sitten, että Ayurvedassa (Intialaisessa perinnelääketieteessä) puhutaan viidestä eri ”raskauskolmanneksesta”. Meillä puhutaan nykyään neljännestä raskauden jälkeen olevasta 3kk palautumis-osuudesta, mutta Ayurveda ottaa huomioon myös edeltävät 3kk, jolloin valmistaudutaan raskauteen.

Pelkästä fysiologisesta näkökulmasta katsottuna sekä naisen, että miehen terveydentila ja elintavat ennen raskautta, vaikuttavat niin hedelmällisyyteen, raskauden onnistumiseen, kuten myös vauvan terveyteen. Tietoisen suunnitellun raskauden kohdalla mennään kuitenkin pitemmälle ulottuvuuksiin, jotka yltävät fysiologian – siittiön ja munasolun ”toiselle puolen”. Näemme lisäksi, että luomisprosessi on kokonaisuudessaan jotain paljon suurempaa ja hyvin hyvin pyhää. Pyhä feminiini ja maskuliini ovat aktiivisia osallistujia luomisprosessissa, yhdessä korkeimman kanssa.

Tietoisen suunnitellun raskauden yhteydessä voimme myös ottaa yhteyttä vauvan sieluun ennen raskautta ja toivottaa hänet tervetulleeksi. Me puhdistamme kehomme ja mielemme kaikesta ylimääräisestä, vanhoista pinttyneistä kaavoista, peloista, huolista ja traumoista, jotka voivat potentiaalisesti energeettisesti olla vauvan tulon tiellä tai vaikuttaa hyvinvointiimme raskauden aikana ja/tai sen jälkeen.

Meidän tulisi toisin sanoen tulla tietoisiksi itse, jotta voisimme kulkea tätä tietoista matkaa itseämme tukien myös raskaana ollessa, sekä yhtä tärkeänä ellei tärkeämpänä, että voimme parhaalla mahdollisella tavalla tukea näiden puhtaiden valosielujen astumista tähän materian maailmaan kanssamme.

On tärkeää muistaa, että tämä matka on uniikki ja pyhä riippumatta sen kestosta. Vanhemmiksi syntyminen, sekä uuden pienen ihmeen maailmaan tuominen on todella jumalaisen kaunis kokemus – toki jokaiselle myös ihan omansa. Tähän ei ole olemassa mitään oikeaa kaavaa ja kannustan ennen kaikkea kuuntelemaan itseä – sekä sitä pientä ihmettä, joka kenties jo odottelee energiakentässäsi, sitä oikeaa hetkeä.

Valmistautumista ei voi koskaan kuitenkaan aloittaa liian aikaisin. Me olimme molemmat tehneet paljon sisäistä henkistä työtä jo ennen yhteisen matkan alkua, joten meille tämä oli tässä vaiheessa enemmänkin hienosäätöä. Jos totta puhutaan, minä aloitin valmistautumisen jo vuosia ennen meidän tapaamista, sillä kuten sanoin, olen aina toivonut tulla äidiksi.

Hormonaalinen ehkäisy

Sinä vuonna kun uuvuin 2012, 28-vuotiaana, tein suuria terveystietoisia muutoksia. Tein ne myös tulevaisuutta ja mahdollista äitiyttä ja omaa hedelmällisyyttä ajatellen. Lopetin tuolloin mm sekä e-pillerit, että tupakoinnin ns kuin seinään, eikä niihin ollut enää koskaan paluuta.

Totuus on, että e-pillerit voivat sekoittaa naisen hormonitoimintaa vielä pitkään niiden lopettamisen jälkeen. Tämän tietäen halusin antaa keholleni aikaa löytää oma tasapaino ja pitkään siinä menikin, sanoisin muutama vuosi. Oivalsin tuolloin, etten itse asiassa edes tuntenut itseäni, kehoani tai seksuaalisuuttani ja todellista haluani ilman pillereitä, sillä aloitin ne kun olin 14-vuotias, jolloin ei vielä ollut minkäänlaista yhteyttä näihin asioihin. Opin hormoneilla vääristyneen ”normaalin”, enkä osannut kaivata mitään muuta.

Vasta lopetettuani pillerit ymmärsin, miten ne olivat vaikuttaneet minuun ja esim alentaneet haluani. Opin kehostani ja kierrostani – todellisesta naiseudesta (näin koin) ensimmäisen kerran vasta, kun kiertoni sai kulkea omassa syklissään, lopulta löytäen oman rytminsä uuden kuun kanssa.

Muistan, että minua jopa jännitti pillereiden lopettaminen, siitä kontrollin harhasta irti päästäminen, minkä pillereillä oppii, ja aavistin, että muutos on suuri. En tiennyt mitä odottaa. Kaikki muutos oli kuitenkin lopulta vaan ja ainoastaan kohti parempaa. Sain lahjaksi aivan uudenlaisen yhteyden kehooni lopetettuani pillerit ja tämä oli myös alkava tie, kohti aitoa sensuellia nautintoa kokonaisena naisena (ei keinotekoisilla hormoneilla höystettynä), jota aloin myöhemmin opettelemaan.

Tänä päivänä nykyisen tiedon valossa, en suosittelisi terveydenhoitajana hormoniehkäisyä suoraan kenellekään (toki, tapauskohtaisia poikkeuksia voi myös olla). Suun kautta otettavissa hormonivalmisteissa on myös muita ongelmia, kuten se, miten ne vaikuttavat suoliston mikrobiomiin ja esim suoliston läpäisevyyteen ts vuotavaan suoleen. Tämä lisää esim ärtyneen suolen oireyhtymä riskiä (IBS), sekä muiden tulehduksellisten suolistosairauksien, kuten Chronin taudin ja haavaisen koliitin (Colitus ulcerosa) riskiä. Suoliston ja mikrobiomin epätasapaino ja siitä mahdollisesti koituvat haitat, voivat käytännössä ulottua kaikkialle elimistöön, sillä niin keskeisessä roolissa se on meidän terveydessä.

Lisäksi hormoniehkäisystä koituvat ympäristöhaitat, ovat tänä päivänä todellinen maailmanlaajuinen ongelma. Hormonit päätyvät juomavesiin, vesistöihin, meriin ja kaloihin, sekä näin takaisin ihmiseen.

Miten valmistautuminen oli meillä läsnä?

Seuraavaksi jaan miten tämä oli meillä läsnä. Jaan samalla myös vuosien varrella aiemmin kokeilemiani hoitoja yms, jotka katson, että toimii tähän loistavasti. Tarkoitus ei siis ole, että kaikkea tulisi tehdä kerralla, tai että kaikki tämä on kaikille. Jokainen saa tunnustella mikä omalla kohdallaan tuntuu oikealle ja tarpeelliselle.

Valmistautumisesta hyötyvät lopulta kaikki. Se, mitä kaikkea tämä pitää sisällään, on toki jokaiselle yksilöllistä.

Kaikki lähtee perus asioista ja kokonaisuus kattaa kehon, mielen ja sielun tasot.

 • Yhteinen tietoinen päätös ❤ 
 • Puhdas ravinnerikas (enimmäkseen luomu) jalostamaton ruoka (minimoidaan mm torjunta- ja säilöntäaineet). Ruokavalion on hyvä olla kasvispainotteinen, mutta on hyvä kiinnittää huomiota myös siihen, että saa riittävästi proteiinia ja laadukkaita rasvoja kuten luomu kylmäpuristettu oliivi-, ja kookosöljy, avokado, ghee, pähkinät ja siemenet. ”Syö sateenkaari”, eli paljon tumman vihreää, värikkäitä kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Ruokavalio oli meillä jo hyvin hallussa. Tilasimme tuoreet vihannekset, luomu kananmunat ja lihat kotiovelle ja teimme itse kaikki ruuat.

 • FLT-ravintovalmentaja – mikäli ravintoasiat eivät ole selkeydessä ja tunnet, että voisit tarvita neuvoa myös ravintolisien kanssa suosittelen tätä.

Olen opiskellut funktionaalista lääketiedettä ja olen aika hyvin perillä näistä asioista. Kaipasin tuolloin kuitenkin vahvistusta ja lisää tietoa nimenomaan raskauteen liittyvistä ravintolisistä. Konsultoin muutaman kerran FLT-ravintovalmentajaa ja sain häneltä sekä ruokavalioon liittyviä ohjeita ja listan ravintolisistä, jotka otin heti käyttöön.

 • Vitex agnus – castus / Siveydenpuu – on verbena- eli rautayrttikasveihin kuuluva pensasmainen kasvi, joka tunnetaan myös nimellä munkinpippuri. Tätä on käytetty satojen vuosien ajan erilaisiin gynekologisiin vaivoihin. Se saattaa lisätä hedelmällisyyttä ja raskauden mahdollisuutta.

Usko tai älä, minulla oli tämä käytössä kun tulin raskaaksi! Aloin käyttämään siveydenpuu ravintolisää kierron alkuvaiheessa ja muutaman viikon kuluttua odotimme jo Jupyteria. Vaikea on sanoa olisinko tullut raskaaksi ilman tätä, mutta joka tapauksessa näin ihanasti siinä kävi!

 • Alkoholin ja muiden mahdollisten päihteiden, sekä tupakan lopettaminen

Itse en juurikaan käytä alkoholia muutenkaan. Alkoholin täysi pois jättäminen oli tietoinen päätös minulle tässä vaiheessa. Mieheni juo harvoin ja silloinkin yleensä vain yhden annoksen.

 • Stimulantit, kuten liiallinen kahvin juonti ja sen vähentäminen tai lopettaminen (vaikuttaa myös hormonitoimintaan)

Pidän kahvista ja join sitä kunnes tulin raskaaksi jolloin se jäi itsestään kokonaan pois. Myöhemmin otin käyttöön kofeiinittoman kahvin. Joissain tapauksissa katsotaan, että kahvin lopettaminen jo ennen raskautta kannattaa esim silloin jos on kovin stressaantunut tai kärsii uniongelmista. Kahvi ei silloin paranna asiaa ja voi peittää alleen isommankin väsymyksen.

 • Säännöllinen liikunta. Liiku ilolla! Liian kova rasitus voi vaikuttaa negatiivisesti hedelmällisyyteen.

Liikuin kuntosalilla 3x/ vko. Normaalisti harrastan myös tanssia ja pyöräilen, mutta viime vuonna 2020 kaikki muu oli tosi minumissä kun saatiin pysyä enimmäkseen kotona. Salitkin oli kiinni välillä, jolloin liikunnan määrä tipahti isosti ja tuli palauduttua kyllä ihan kunnolla.

 • Riittävä uni ja lepo. Mittaa mikäli se on sun juttu

Itsellä on ollut Oura-sormus jo vuodesta 2016. Levosta ei meillä ollut puutetta vuonna 2020 kun asuimme Kanadassa ja kaikki oli suljettu tuohon maailman aikaan. Nukuimme jopa välillä omissa huoneissa, jotta saimme optimoitua levon, sillä itse olen aika herkkäuninen.

 • *Laadukas monivitamiini valmiste joka takaa ravinteiden saannin. Naiselle erityisen tärkeää on valita ns prenatal tuote, jossa B9-vitamiini on suoraan imeytyvässä folaatti muodossa. Meille suositellaan edelleenkin foolihappoa, mutta se ei välttämättä imeydy, mikäli sinullakin yleinen MTHFR – geeni, ilmenee samoin kuin minulla, joka heikentää foolihapon muuntumisen, sen imeytyvään muotoon folaattiin. (Tästä lisää alla

Ensimmäisen geenitestin tein vuonna 2016, joten tämä oli minulla jo tiedossa ja valitsin valmisteen sen mukaan. Käytin monivitamiinin lisäksi vielä Folaatti tippoja erikseen.

 • Laadukkaiden eko-sertifioitujen ihonhoito/ hius/ tuoksu/ kodinhoito tuotteiden valinta – sekä ruuanvalmistuksessa/ säilytyksessä käytetyt materiaalit = kemikaali- ja muovialtistumisen vähentäminen minimiin. Kemikaalit ja muovit vaikuttavat hormonitoimintaan.

Nämä muutokset tein samana vuonna kuin uuvuin 2012.

 • Stressittömään elämään panostaminen

Viime vuosi oli meille juhlaa, pelkkää rauhallista kotona olemista ja kivoja työjuttuja omassa tahdissa vastarakastuneina.

Uskon stressistä vapautumisen olleen minulle yksi raskaaksi tulemisen avaintekijä. Samoin uskon sen vaikuttaneen kokonaisuudessan yleiseen hyvinvointiini myös raskauden aikana, sekä nopeaan palautumiseen synnytyksen jälkeen. Epäilen, että stressi tänä päivänä (sekä sisäinen (mieli, vaatimukset itseä kohtaan, huonot elintavat – hiljainen tulehdus), että ulkoinen (ympäristö, kemikaalit, työ ja työympäristö) on yksi suurimmista syistä lapsettomuuteen. Stressi sen kaikissa muodoissa sekoittaa koko hormonitoiminnan.

Muutama vuosi sitten kun löysin Balille ymmärsin itse miten valtavaa stressiä koin Suomessa välillä, jo pelkästä ympäristöstä kaupungissa ja talvi ei varsinkaan ollut minun suosikki. Olen todella pitkään unelmoinut siitä, että voisin elää talvet ulkomailla. Rehellisesti ajattelin tuolloin jokunen vuosi sitten, että minun täytyy tulla Balille parantaakseni raskauden mahdollisuutta kun se on ajankohtaista, sillä koin täällä Balilla olon niin erilaiseksi. Todellisuudessa me itse luomme sisältä käsin meidän mielentilan ja stressin/ stressittömyyden.

Lopulta tein päätöksen ja sitouduin luomaan elämästäni mahdollisimman vapaata, huoletonta ja stressitöntä. Päätin myös luoda työn, joka ei ole sidottu mihinkään paikkaan, jotta voisin toteuttaa unelmani ulkomailla asumisesta talvisin.

Vuosi 2020 tuli siinä mielessä täydelliseen aikaan, sillä olin jo luonut pitkälle juuri sellaista elämää mistä olin unelmoinut. Se mahdollisti minun lähteä siltä istumalta mieheni mukaan Kanadaan ja aloittaa elämä hänen kanssa heti tapaamisemme jälkeen.

 • *Geenitesti (Tästä lisää alla.)
 • Positiivinen elämäasenne, kiitollisuuden harjoittaminen, itsensä kaikenlainen hoitaminen ja helliminen

Tätä ei voi koskaan olla liikaa. Mikä ikinä tuo sinulle lisää hyvinvointia ja iloa, mistä sinä nautit – tee sitä! Rakastan hemmotella itseäni esim hieronnoilla ja kasvohoidoilla. Positiivinen elämänasenne ja kiitollisuus kaikesta on nykyään minun ”default”.

 • Avoin selkeä kommunikaatio parisuhteessa. Omien ajatusten ja toiveiden esille tuominen ja kaikesta puhuminen. Tarvittaessa pariterapia. Kaikki puhumattomat tai selvittämättömät asiat voi haastavina aikoina nousta mörköinä pintaan. Vauva-aika haastaa joka tapauksessa unettomien öiden kera. Sitä on turha maustaa selvittämättömillä asioilla.

Me puhuttiin paljon ihan suhteen alusta saakka, eikä tarvittu terapiaa, mutta menisin ehdottomasti, mikäli se tuntuisi tarpeelliselle. Katsoin, että erityisen tärkeää on käydä läpi omia huolia ja odotuksia raskauteen liittyen, samalla antaen myös toiselle tilaa ja mahdollisuuden puhua omista ajatuksistaan ja tunteistaan. Me olemme alusta asti vaalittu selkeyttä ja läpinäkyvyyttä meidän suhteessa.

 • Akupunktio voi auttaa mm raskaaksi tulemisessa. Myöhemmin se tukee toki myös raskauden aikana, sekä äitiä, että vauvaa.

Me molemmat käytiin akupunktiossa muutaman kerran ennen raskautta ja minä kävin myös sen aikana.

 • Henkinen työ – oman värähtelyn nostaminen ja tietoisuuden lisääminen. Kaikenlainen henkinen työ on hyödyksi, eikä tässä tulla koskaan ”valmiiksi”. Meidän jokaisen kannattaa tutustua itseensä omalla ajallaan. Tätä ei voi suoranaisesti ruksata tehdyksi. Tähän lukeutuu esim rajoittavien uskomusten, pelkojen ja ns varjojen kohtaaminen. Koen, että oman menneisyyden ja perhesuhteiden läpikäyminen on myös jokaiselle eduksi. Nämä asiat voi nousta pintaan siinä vaiheessa kun itsestä on tulossa äiti tai isä. Yleisesti kaikesta sellaisesta irti päästäminen/ työstäminen, joka voi vaikuttaa omaan/ perheen hyvinvointiin.

Me olimme tahoillamme jo vuosia ennen kohtaamistamme tehneet sisäistä työtä ja asioiden prosessoimista. Energeettisellä tasolla jotkut pelot tai huolet voi olla raskaaksi tulemisen esteenä, vaikka syvimmillään toivoo sitä.

Minulla pintaan nousi syvä huoli ja pelko, etten tulisi raskaaksi menneisyyden kovan stressin ja fitness-kisaamisen takia. Tiedostin pelon ja toine sen esille ja näkyville, puhuin ja käsittelin. Myös myöhemmin alkuraskaus nosti pintaan kaikenlaisia tunteita ja huolia, joita kävin tietoisesti läpi.

Vuosien varrella kaikki tehty ”työ” on auttanut minua suuresti raskausmatkan varrella. Etenkin itsensä tunteminen, ja tunnetyöskentely, eli tietoisuus omista tunteista, tunteiden tunnistaminen ja käsittelykyky nousee suurimpana tärkeinä mieleen. Myös avoin kommunikatio, läpinäkyvyys, totuudessa pysyminen ja tässä kaikessa harjaantuminen, ovat tietoisen toiston/ harjoittelun/ vuosien tulos.

 • Womb clearing and healing, sacral chakra balancing – Kohtu – Yoni (sanskritin kielellä = pyhä paikka) on naisen oma voimakeskus, joka on mm yhteydessä sydänchakraan ja rakkauteen, kurkkuchakraan ja oman totuuden ilmaisemiseen, meidän luovuuteen, ihmissuhteisiin, suhteeseen itsemme kanssa, sekä seksuaalisuuteen. Meidän kohtu on viisas ja omaa oman tietoisuuden, mutta erinäiset tunnelukot voivat häiritä hänen virtaavaa voimaa. Hän ja sakraalichakramme kerää muistoja, mahdollisia traumaattisia kokemuksia, niin menneiltä sukupolvilta, kuin kollektiivisesti. Hän kerää myös energian menneiltä kumppaneilta, joka on hyvä energeettisesti puhdistaa pois. Kun teemme energeettistä ”puhdistustyötä” kohtumme kanssa, voi kokea voimaantumisen, selkeyden, Shaktin — pyhän Jumalatar- ja luomisvoiman virtauksen lisääntymisen. Kun kohdun energia puhdistuu, voi huomata miten kohtu alkaakin toimia kirkkaana kanavana ja suunnan näyttäjänä. Erinäiset traumat ja tunnelukot sukupuolielinten alueella voi vaikuttaa merkittävästi meidän elämänlaatuun. Näitä työstämällä voi myös ihmissuhdedynamiikka selkeytyä, luovuus lisääntyä ja usein avaudumme myös syvemmin omalle nautinnollemme kun käymme läpi omaan seksuaalienergiaan liittyviä jumeja. Tähän kokonaisuuteen kuuluu mm ystävystyminen luonnollisen kuukautiskierron kanssa. Mikäli kiertoon liittyy ”pinttyneitä” tunteita on niistä tärkeää vapautua. Tähän kokonaisuudessaan liittyy omaan luontoon tutustuminen, joka sisältää sekä maskuliinin, että feminiinin ja niiden terveen integroimisen itsessä. Tämä voi pitää sisällään sisäistä työtä äiti- tai isäsuhteen osalta. Tämä voi sisältää irti päästämistä uskomuksia siitä, millainen naisen tulisi olla ja millainen nainen itse on ja näin vapautumista omassa naiseudessaan, sekä lisäksi terveiden rajojen asettamista. On hyvä luoda suhde oman kohdun kanssa, oppia kuuntelemaan sitä ja itseä, sekä oppia autenttista ilmaisua siitä mitä tunnemme, toivomme, janoamme ja tarvitsemme. Moni saattaa kantaa mukanaan myös paljon häpeää sakraalin alueella. Tätä on hyvä käsitellä. Tähän liittyy niin paljon kaikkea, niin paljon tasoja, mutta jostain on hyvä aloittaa, mikäli tuntee, että tässä on käsiteltävää…

Miten aloittaa kohtutilan puhdistaminen? Kaikessa yksinkertaisuudessaan luo itsellesi turvallinen ja rauhallinen tila. Laita kädet kohdullesi, laita silmät kiinni ja hengitä muutama kerta syvään sisään ja ulos, kunnes lopulta viet hengityksen aina kohtutilaasi saakka.

Jokaisella sisään hengityksellä voit mielesi silmin hengittää sisään ravitsevaa energiaa ja uloshengittäessä hengitä ulos muistoja, tunteita ja energioita, tai mitä ikinä tässä hetkessä juuri sinulla nousee.

Jatka hengittelyä niin pitkään kuin tunnet ja tahdot. Voit myös luoda intention ja affirmaation itsellesi jota toistat, kuten esim: ”Päästän nyt irti kaikesta sellaisesta energiasta, joka tukkii oman autenttisen Shakti energian virtausta ja kohtuni kirkasta tietoisuutta.

Kutsun luokseni oman Shaktivoiman, luovuuden, nautinnnon, selkeyden ja harmonian. Kiitos, kiitos, kiitos.”

 • Energeettinen kehotyöskentely ammattilaisen avulla saattaa myös olla tarpeen. Esim Dearmouring

Kävin dearmouring hoidossa muutama vuosi sitten puhtaasta mielenkiinnosta. Halusin vapauttaa kaiken potentiaalisen jumissa olevan energian kehostani ja sakraalin/ lantion alueelta. Hoidossa käytiin läpi ns triggerpisteitä koko keholla ja lopulta myös vulvan (ulkosynnyttimien) ja emättimen alueella (sisä kautta).

Ajatellaan, että erinäiset traumat ja tunteet voi kertyä kehoon ja niitä voi vapauttaa triggerpisteiden käsittelyllä. Hoitaja ja hoito oli todella miellyttävä ja kaikin tavoin asiallinen. Hoidossa minulla ei tullut esille mitään suurta, mutta yksi selkeä kohta oikeassa lonkassa aiheutti tunteen purkautumisen.

Tämä triggerpiste ei edes ollut kovinkaan arka, mutta tunne mikä siitä nousi oli sen verran vahva, että pyysin hoitajaa pysähtymään. Hän kysyi kuinka kova kipu on, jonka arvioin 1-10 asteella olevan 6, eli ei niin kova ettei kestäisi sitä painella. Hetken päästä, kun siinä oltiin ja hoitaja piti edelleen kevyttä painetta pisteellä, alkoi tunne purkaantumaan kyyneleiden kautta. Hetken kyynelehdin, enkä osannut sanoa mikä tunne tai kokemus sieltä vapautui, mutta selkeästi jokin ja hyvä niin. Menisin milloin vain uudelleen, mikäli tuntisin siihen tarvetta.

 • Divine Union = Pyhä liitto, ensisijaisesti itsessämme yhdistyneenä jumalalliseen, jotta voisimme vastaanottaa pyhän liiton ja korkeamman rakkauden myös parisuhteessa

Tässä pyhä nautinnollinen, pehmeä, villi, antautuva ja avautuva feminiini, sekä kaikin tavoin turvallinen, selkeä ja vakaa maskuliini sulautuu yhteen rakkauden tanssiin luomisvoiman kanssa. Maskuliini ja feminiini ei tarkoita miestä ja naista, vaan tässä puhutaan energioista ja niiden ”laaduista”. Kaikissa meissä on sekä feminiiniä, että maskuliinia energiaa ja näitä kuvaa tietyt ominaiset piirteet. Useimmiten naiseksi syntynyt kuitenkin kantaa enemmän feminiiniä energiaa ja vastaavasti mieheksi syntynyt kantaa useimmiten maskuliinia energiaa.

Meidän suorittamista ihannoiva yhteiskunta on vaatinut ja opettanut naisille tavan elää maskuliinista käsin, joka on haitallinen niin hänelle itselleen, kuin useimmille miehille. Polariteetit on luotu syystä. Monet elävät lisäksi haavoittuneesta feminiinistä ja maskuliinista käsin. Näistä tulen kirjoittamaan/ puhumaan somessa IG:n puolella jatkossa lisää.

Suosittelen ihan kaikille oman feminiini- ja maskuliini energioiden tutkimista. Tähän sopii täydellisesti esim tantra. Tänä päivänä laadukkaita kursseja ja tantra-iltoja alkaa olemaan jo ihan mukavasti tarjolla. Olin jo luopunut toiveesta 2020 vuonna päästä yhdessä Ferdousin kanssa tantra kurssille, mutta kun näin, että siihen avautui tilaisuus Maltalla marras-joulukuussa 2020, oltiin heti varaamassa lippuja sinne. Tässä vaiheessa ensimmäinen raskauskolmannes oli juuri takanapäin ja Jupyter pääsi samalla osallistumaan isin ja äidin kanssa ensimmäiselle tantra kurssille! Lämmöllä suosittelen tantraa yksin tai yhdessä mikäli yhtään resonoi.

Me käytiin ISTA (International School of Temple Arts) SSSex level 1 (spiritual sexual shamanic experience) ja level 2 (initiation) putkeen, jota ei yleensä suositella, koska asioiden integroitumiseen menee aina oma aikansa. Itse kuitenkin halusin kokea molemmat, sillä tiesin etten Jupyterin syntymän jälkeen heti pääsisi. Nyt toki näen, että suurimmalle osalle level 1 on jo ihan riittävästi yhdellä kerralla. Siellä opetetaan se, mitä kaikkien tulisi oppia jo nuorena koulussa, eli esim todella paljon avoimesta kommunikaatiosta, omien rajojen asettamisesta ja muiden rajojen kunnioittamista, sekä tunne työskentelyä ja turvallista tunteiden purkamista. Olen ihan super onnellinen siitä, että meille avautui mahdollisuus kokea nämä viikot ennen Jupyterin syntymää. Parasta oli, että oltiin siellä yhdessä ja päästiin jakamaan kaikesta siitä, mitä opittiin ja koettiin. Kaikille kursseille voi mennä tietty yksinkin ja siellä voi tavata mielenkiintoisia ihmisiä 😉

 • Yhteyden ottaminen valosieluun esim meditaatiossa tai kanavoinnissa. Vauva joka tahtoo syntyä juuri teidän rakkauteen, voi jo hyvin todennäköisesti olla energiakentässäsi. Kommunikoi hänen kanssa. Lukusuositus esim: Walter Makichen – Spirit babies

Tunsin Jupyterin energiakentässäni jo pitkään ja juttelin hänelle välillä. Kerran kanavoinnissa ollessani halusin varmistua siitä, että siellä todella joku on ja sain kuulla, että hän olisi jo kovasti tulossa luokseni. Tämä oli vuoden 2019 kesänä ennen kuin tapasin Ferdousin syksyllä.

 • Parhaan mahdollisen ympäristön luominen, niin sisäisesti, kuin ulkoisesti pienelle valo-sielulle, mahdollisesti näillä yllä olevilla, sekä omilla mausteilla höystettynä. Jokainen nainen, mies ja parisuhde on omanlainen ja se pieni ihmekin saattaa siellä meitä etäältä jo ohjailla. Kaikkea tätä tulee tarkoin kuunnella, etenkin itseäsi ja sitä, mitä juuri sinä tarvitset. Lopulta tämä pyhä luomistyö, tehdään yhdessä korkeimman kanssa ja siihen luottaen <3

Geenitesti – GrowBaby

Mainistin yllä geenitestistä jonka tein ja minkä perusteella sain tietää omat ravitsemukselliset erityistarpeeni liittyen raskaaksi tulemiseen, sen onnistumiseen ja vauvan terveyteen.

Tein mun someen @saraadolfsen Instagramiin esittelyn tästä testistä ja omista tuloksista, jonka voit käydä kuuntelemassa ja katsomassa kohokohdista.

Kyseinen geenitesti jota voin lämmöllä suositella on DnaLife ja Nordic Laboratories yhteistyössä tarjoama GrowBaby niminen testi.

https://www.dnalife.healthcare/growbaby/

Tästä näet esimerkin tuloksesta:

http://www.dnalife.healthcare/wp-content/uploads/2020/12/DNA-GrowBaby-Sample-Report.pdf

Testi kertoo laajasti sinun yksilöllisen perimän, eli tiettyjen geenivarianttien mukana tulevista erityisistä ravitsemuksellisista tarpeista, jotka vaikuttavat niin raskaaksi tulemiseen, keskenmenoriskiin ja sen vähentämiseen, raskauden onnistumiseen, sekä vauvan normaaliin kehitykseen ja terveyteen. Tällä kaikella on myös kauaskantoiset vaikutukset vauvan myöhempään kehitykseen, aina aikuisuuteen saakka.

Testistä saat henkilökohtaiset elintapa, ravitsemus ja ravintolisä suositukset. Suosittelen testiä ihan puhtaasti siksi, koska uskon tämän olevan tulevaisuutta. Tämä on nimenomaan sitä yksilöllistä terveydenhoitoa ja ennaltaehkäisyä, johon meidänkin terveydenhuollon tulis perustua.

Tästä testistä saat parhaan hyödyn kun teet sen raskauden suunnittelu vaiheessa. Testi on helppo ottaa vaikka itse pumpulitikulla suun sisältä, posken limakalvolta pyöritellen.

Mainitsen vielä, ettei kyseessä ole maksettu mainos, mutta sovin Nordicin ihanan Susan kanssa, että saan tarjota teille lukijoille ja some seuraajille 15% alennuksen testistä koodilla Sara15, laittamalla sähköpostia Nordicin Susalle koodin kera.

sh@nordic-labs.com

Muita mahdollisesti huomioon otettavia asioita:

 • Elintavat yleisesti
 • Työpaikan, ympäristön tai kodin kemikaalit
 • Stressin (sekä fyysinen/ henkinen) radikaali vähentäminen (tätä painotan uudelleen)
 • Meditaatio, jooga, hengityharjoitukset tai muu läsnäoloharjoitus
 • Yoni-egg harjoittelu (tunne- ja traumatyöskentely, emotionaalinen irti päästäminen, yhteys itseen, kohtutilaan ja Shakti energiaan)

Kiitos kun luit <3

Toivottavasti sait tästä inspiraatiota itsellesi!

Luodaan tietoisten intentioiden kautta kaunista, terveyttä edistävää ja harmonista elämää yhteydessä meille ja meidän pikkuisille.

Mikäli sinulla nousee kysymyksiä tai toivot suosituksia joihinkin hoitoihin/ hoitajille, voit kysellä viestillä IG:ssä @saraadolfsen tai laittaa viestiä täällä!

Rakkaudella, Sara

Toivotko lisää inspiraatiota? Voit seurata somessa IG:ssä @saraadolfsen @bohemiangoddess.fi ja FB:ssa <3

Sara Adolfsen I Muistuttamassa sinua upeudestasi ja vapaudestasi