Nadi, Ida, Pingala ja Sushumna – yhteys Kundaliiniin ja Jumalattareen

Kolme päänadia – Ida, Pingala ja Sushumna

Nadi on Sanskritin kieltä ja tarkoittaa kanavaa tai putkea. Intialaisessa traditiossa ajatellaan, että elämänenergia prana virtaa näitä kanavia pitkin. Ajatellaan myös, että nadit yhtyvät tietyissä pisteissä, kuten chakrojen eli energiakeskusten alueella, jotka kulkevat alhaalta juuresta ylöspäin selkärankaamme pitkin kruunuchakraan saakka.

Edellisessä postauksessa kirjoitin meidän kolmesta kehosta ja viidestä kehon kerroksesta. Sanskritin kielellä koshat ovat sisäkkäisiä kerroksia tai tasoja ihmiskehossa. Näiden kerrosten toinen, Pranamaya Kosha, eli energiakeho, missä prana, elämänenergia ja hengitys virtaa, on n 72.000 nadia. Nämä nadit kulkevat kolmea päänadia, eli kanavaa pitkin, vasemmanpuolinen, oikeanpuolinen ja keskikanava, eli Ida, Pingala ja Sushumna.

Nadit ovat siis tiehyeitä, missä prana, elämänenergianvirtaus liikkuu. Kun puhumme nadeista, emme puhu fysiologisista anatomiaopin mukaisista kanavista, vaan energeettisistä reiteistä, mitä pitkin energia liikkuu. Voimme kuitenkin nähdä Sushumnan edustavan selkäydinkanavaa, joka kulkee selkäärankaa pitkin aivoihin saakka.

Sadhguru, tunnettu intialinen joogi sanoo: ”Elämä alkaa vasta sitten, kun energiat yhtyvät Sushumna nadissa.”

Ida ja Pingala Nadi

Ida ja Pingala edustavat maskuliinia aurinkoenergiaa ja feminiini kuuenergian aspekteja. Näitä aspekteja kutsutaan myös nimillä Shiva (M) ja Shakti (F) tai kuvataan yleispiirteinä, kuten loogisuus (M) ja intuitio (F). Molemmat ovat yhtä tärkeitä, ne ovat olemassa yhdessä ja omillaan, mutta jotta elämä tapahtuu, on molempien aspektien oltava aina läsnä ja yhdessä ne muodostavat ykseyden.

Miten nämä aspektit näkyvät meissä?

Nämä aspektit, energiat ja ominaisuudet ovat olemassa meissä kaikissa, mutta usein jompi kumpi dominoi. Niitä ei voi suoraviivaisesti kääntää naiseksi ja mieheksi, vain ominaisuuksina, jotka liitetään joko feminiiniin tai maskuliiniin. Voit olla nainen, mutta sinussa oikeanpuoleinen Pingala nadi voi olla aktiivisempi. Voit olla mies, kenellä Ida nadi vasemmalla puolella on vahvempi.

Tasapaino

Tasapaino näiden energioiden ja nadien välillä on se, mikä tuo myös tasapainoa meidän omaan elämään. Tämä auttaa meitä luomaan sellaista elämää aidoimmillaan, joka on alkujaan meille tarkoitettu. Hyvin usein näemme kuitenkin energeettisen epätasapainon. Tasapaino näiden energioiden välillä on se, joka voi herättää myös keskikanavan, eli Sushumnan energiavirtauksen. Keskikanavan energia voi kuitenkin hyvin harmillisesti jäädä suurella osalla ihmisistä uinumaan, jopa koko elämän ajaksi.

Kun tämä energia herää, sitä ei voi olla huomaamatta. Tämä herättää meidät aivan uudella tavalla elämään. Kokemus useilla todella on, kuin elämä vasta oikeasti alkaisi.

Mitä tapahtuu kun Sushumna nadi aktivoituu?

Sushumna on Sanskritia ja tarkoittaa ”hyvin armollinen tai suopea”. Kun Ida ja Pingala löytävät viimein tasapainon, alkaa keskikanava Sushumna nadi aktivoitumaan, joka kulkee selkärankaa ja chakroja pitkin alhaalta ylös. Kun chakrat ja energiakeskukset avautuvat ja alhaalla uinuva energia alkaa liikkumaan keskikanavaa pitkin ylöspäin, kutsutaan tätä myös kundaliiniksi ja kundaliini energian, seksuaalienergian, elämänenergian, rajattoman luovuuden lähteen, sekä korkeamman tietoisuuden heräämiseksi ja vapautumiseksi. Kun kundaliini ja tietoisuus herää, heräät myös sinä ja todellinen potentiaalisi aktivoituu.

Tämä energia, potentiaali ja virtaus on myös Sinun sisäinen Jumalattaresi, sinun aito, villi ja vapaa luontosi, joka vain odottaa sitä hetkeä, jolloin sanot sille ja itsellesi kokonaisuutena KYLLÄ! Teitkö jo Kuka Jumalattarista Sinä olet – testin? Tämä voi hyvinkin olla vastauksesi ja ensimmäinen askel kohti uinuvan energian heräämistä On tullut aika herättää Jumalatar meissä!

Erilaiset hengitys- ja läsnäoloharjoitukset, visualisaatio, mantrat, meditaatio ja jooga, voivat myös auttaa Sushumnan ja kundaliinin aktivaatiossa ja heräämisessä.

Miten huomaat eron?

Kuten jo mainitsin, tulet kyllä huomaamaan eron. Et enää elä reaktiivisesti, eikä tunteesi heittele sinua yhdeltä puolelta toiseen. Et ole elämäsi uhri, ja pysyt juurevasti keskilinjassa, omassa keskiössä, tasapainossa, sydämen totuudessa, tapahtui sitten mitä tahansa. Elämä ei ole enää ulkoaohjatuvaa, kun teet kaiken omasta keskiöstäsi lähtöisin. Tämä energian virtaus, tekee sinusta elämäsi Luojattaren, sekä kokonaisen Jumalattaren.

Huomaat, että voit olla mitä vaan, milloin vain ja niin paljon tai vähän kuin haluat, tai voit myös olla täysin olemattakin. Sinua ei rajaa tai määrittele mikään tai kukaan. Et kiinnity mihinkään. Uskallat olla oma itsesi. Uskallat avata itsesi ja sydämesi elämälle, muille ihmisille ja oikealle rakkaudelle. Antaudut elämän kaikille mahdollisuuksille ja sen ihmeellisyydelle. Alat myös tutkimaan elämää ja sen mahdollisuuksia suurella intohimolla ja elämän palolla. Sinä ja elämäsi on liekeissä! Mikään ei voi enää estää sinua, sinun täyteen voimaan astumista, korkeimpaan lentoon nousemista ja elämäsi kauneimpaan kukkaan puhkeamistasi! Sinussa herää aivan uudenlainen palo ja intohimo, joka on myös sisäinen liekkisi, Jumalatar, hänen kaikissa kasvoissaan, olomuodoissaan ja ulottuvuuksissaan.

Mikäli olet edelleen Idan ja Pingalan ”alaisuudessa”, olet todennäköisesti kokenut maailman tapahtumat yhtä rajuina, kuin ne on mediassa meille näytetty. Tämä on näiden energoiden luonto. Ne heittelevät meitä puolelta toiseen. Kun energia herää Sushumnan keskikanavassa, pysyt sisäisessä tasapainon tilassa riippumatta siitä, mitä ulkopuolella tapahtuu. Sinussa on aina tietynlaista tyhjää tilaa, joka luo mahdollisuuden valita rauhaa ja harmoniaa jokaisessa hetkessä.

Mikä parasta, Sinä voit luoda, ja herättää henkiin itsessäsi tätä energiaa. Avaa rohkeasti mielesi ja sydämesi ovi elämän ja ihmisyyden eri tasoille ja ihmeellisyydelle. Avaa rakkaudella silmäsi ja tietoisuus myös sille, että Sinä olet kokonaisuudessaan, kaikessa karussa ja täydessä kauneudessa, oman elämäsi Luoja ja Luojatar. Kehollista tämä totuus, myötätunnon ja anteeksi annon kautta.

Meidän on ensin kohdattava omat pelot ja varjot, ne mitkä edelleen himmentävät valoamme ja estävät liekkimme roihun. Meidän on kohdattava ne alitajunnan haavat, jotka pitävät meidät lukossa, pieninä ja syövät meiltä todellisen onnen. Sitten, vasta sitten, hetken kuljettuasi, koittaakin uusi hetki ja huomaat, miten olet viimein astunut omaan täyteen voimaasi, koko potentiaaliisi, omaan upeuteesi, jumaluuteesi ja vapauteesi.

Tässä linkki edelliseen postaukseen, joka saattaa myös kiinnostaa sinua!

Kolme kehoa, viisi kerrosta ja yksi tietoisuus.

Tahdotko lisää päivittäistä inspiraatiota?

⇣ ⇣ ⇣

Kurkkaa tämä Facebookissa, sekä Instagramissa @saraadolfsen

Teitkö jo Kuka Jumalattarista Sinä olet – testin?

Kun teet testin, pääset lukemaan postauksen: 

Tervetuloa kotiin Jumalatar