Herstory - hänen tarina...

Hei kaunis sielu, nimeni on Sara. Tervetuloa tähän naisten ja siskojen online temppeli-tilaan. Olen niin innoissani siitä, että olet täällä – siitä avoimuudesta, uteliaisuudesta ja rohkeudesta jota aistin sinussa, vain sillä, että olet nyt tässä.

Ihan ensimmäisenä tahdon kysyä sinulta, mikä on tuonut sinut tänne? Voit halutessasi antaa tälle hetken. Riippumatta siitä, oletko juuri nyt käännekohdassa elämässäsi, etsien omaa todellista tarkoitustasi, naiseuden voimaasi, tai kenties olet kuullut jumalattaren kutsun… Tai, ehkä sinun omat varjot ovat tulleet toistuvasti koputtamaan ovellesi, toivoen huomiota ja integraatiota, minkä vuoksi olet tullut nyt siihen pisteeseen, että olet viimein valmis irrottautumaan oravanpyörästä ja vapauttamaan itsesi rajoittavien uskomusten ja ehdollistumien vankilasta, joistain toistuvista haitallisista kaavoista, jotka ovat ohjanneet elämääsi – Hengitän kanssasi syvään sisään ja ulos, toivottaen sinut tervetulleeksi tänne, tähän portaaliin.

Mikäli tahdot lukea pitkän version omasta tarinastani, siitä, miten suurimmista haasteista elämässäni, on tullut kaikkein kallisarvoisimpia lahjoja, voit lukea postauksen blogista. Nyt tahdon kuitenkin puhua jostain paljon suuremmasta ja tärkeämmästä…

Elämme maailmassa josta puuttuu kehoyhteys

Maailma jossa tänään elämme, ei tue meitä syvälliseen yhteyteen itseemme, oman kehon, luontaisen sensuaalisuuden, autenttisen elinvoiman, tai sisäisen syvän viisauden kanssa. Tämä erillisyys näkyy mm siinä, miten meidän maapallo voi ja miten luontoa kohdellaan. Riippumatta siitä, olemme tietoisia tästä kaikesta, todellisuudessa sensuellina, herkkänä, yhtenä osana tuota luontoa ja vahvasti tuntevana naiskehollisena, tämä on itse asiassa äärettömän kivuliasta.

Moni meistä oppii sen sijaan elämään suorituskeskeistä kiivastahtista ja kaavamaista elämää ulkoa sisäänpäin. Lisäksi hyvin moni meistä omaksuu, yhtään kyseenalaistamatta vääristyneen kuvan, niin itsestä, kuin naiseudesta, sekä siitä, mikä määrittelee meidän ihmisarvon. Moni jää mm jumiin ulkoisiin tekijöihin, kuten suorittamiseen, tehokkuuteen, menestykseen, ns uraan, omaisuuteen, ulkonäköön, ulkoa saatuun rakkauteen, ihailuun ja validaatioon – kaikkeen siihen, mihin identifioidumme, minkä ajattelemme olevan osa meitä/minuutta.

Varjopuoli

Jo yli 5000 vuoden ajan olemme vastaanottaneet ohjelmointia, joka on häpäissyt, alistanut ja pienentänyt naisia, naiskehoa, seksuaalisuutta, sekä naisen todellista voimaa. Tätä aikaa ennen elimme ajanjaksoa, jossa Jumalatarta ja naista palvottiin. Nainen oli maaginen, ihmeellinen elämän synnyttäjä – ja sitä hän – Nainen, on edelleen. 

Tämä n. 5000 vuoden ajanjakso on johtanut kokoNaisuuden ja moniulotteisen naiseuden – todellisen ihmisyyden menetykseen. Tämä on tehnyt meistä ”pirstaloituneita”, eläen elämää vain osittain, osittain näkyvästi, sallien vain joidenkin tiettyjen tarkoin valittujen ja/tai kokemuksemme mukaan rakkauden arvoisten osien tulla näkyviin ja julki.

Muut, niin sanotusti ”ei-toivotut”, omassa kokemuksessa ja uskomuksissa häpeäksi ja haitaksi osoittautuneet osat hylkäämme, työntäen ne varjoon, luoden lisäksi erinäisiä selviytymiskeinoja, toistuvia epäterveitä kaavoja, jotta meidän ei tarvitse kohdata näitä osia enää. Jossain kohtaa, usein jo varhain elämässämme opimme uskomaan, että saadaksemme rakkautta, hyväksyntää ja käytännössä selviytymään hengissä, meidän tulee olla ”tietynlaisia”. Tässä kohtaa ”pirstaloituminen” tapahtuu – kun emme enää voi olla kokonaisuudessan se, kuka olemme.

Inhimillisessä pyrkimyksessämme saada rakkautta ja hyväksyntää ulkopuoleltamme, alamme luomaan ja muokkaamaan minuutta sellaiseksi, joka sopii niihin ”vaatimuksiin” ja muotteihin – siihen mitä koemme, että meiltä ja ulkopuoleltamme odotetaan ja vaaditaan. Tämä johtaa automaattisesti siihen, että menetämme osan omasta autenttisuudesta, meidän ainutlaatuisuudesta, siitä uniikista valosta, joka lävitsemme tahtoo kanavoitua. Pienennämme itseämme mahtuaksemme ja kuuluaksemme joukkoon. Saatamme pakkomielteisesti yrittää kontrolloida sitä, mitä muut meistä ajattelevat. Emme missään tapauksessa tahdo suututtaa ketään, astua kenenkään varpaille, tai luoda epämukavaa tunnetta toisille omalla olemisella ja olemuksellamme. Teemme tämän kaiken omalla kustannuksella, jossa sivuutamme omat tarpeet, rajat ja oman totuuden. Luomme tietämättä hermostoomme ylivirittyneen kesto-tilan, missä ”mahdollinen vaara (tai pelätty ”oma moka”) aiheutaa sen, että keho on jatkuvasti valmis reagoimaan.

Totuus on, että pyrkimys olla jotain muuta kuin mitä olemme, jatkuva muiden miellyttäminen ja varpaillaan olo vie todella paljon energiaa, kapasiteettia, elinvoimaa ja meidän todellista potentiaalia, luoden erinäisiä energeettisiä lukkoja kehoomme. Puhdas elinvoima ei mitenkään voi virrata vapaana tilassa, jossa emme ole yhteyden itseemme. Näin ollen elämäkään ei voi virrata ns flow:ssa, saatika todellinen potentiaalimme ei voi päästä toteutumaan.

On mahdollista, että ajaudumme niin kauas itsestämme, että emme edes tiedä enää keitä olemme ja saatamme luulla, että se tila missä olemme, on meidän ”normaali” tila. Unohdamme miltä tuntuu olla yhteydessä, läsnä, oikeasti elossa, täydesti kehossa, kokien elämän kirjoa, luonnollisessa sensuaalisuudessa tuntien elämän koko virtauksen jokaisessa solussa.

Saattaa olla ilmiselvää tai jopa lähes turhaa sanoa, että tästä tilasta käsin on täysin MAHDOTONTA elää tyytyväistä, täyttymyksellistä ja nautinnollista elämää.

Joten…

seuraavan kerran kun saat mahdollisuuden tarkkailla pienten lasten leikkiä, kutsun sinut pysähtymään edes hetken verran, ja näkemään sen puhtaan ilon, elinvoiman, elämän ja viattomuuden mikä lapsissa on. Tuo lapsi elää meissä kaikissa edelleen. Olemme kaikki syntyessämme tuo puhdas rakkaus, elinvoima ja viattomuus. Tämä on se, minkä kadotamme ehdollistumien matkalla, mutta ei hätää. Mikään ei ole lopullisesti kadonnut, sillä kaikki on sinussa yhä. Meitä täytyy vain muistuttaa siitä, mikä on totta. Enkä tarkoita tällä, että minun totuus on sinun totuus, vaan sitä – mikä on totta juuri sinulle tässä hetkessä ja sinun elämässä.

 

Keho ja sensuaalisuus on pyhä

Kehosi on pyhä. Elämä on pyhää.

Keho ja elämä on syvästi aistillista ja sensuellia – eikä tämä tarkoita (välttämättä) seksuaalista ollenkaan. 

Pyhyys ja sensuaalisuus on todelliseen itseen ja elämään tutustumista – todellisen itsen kohtaamista tässä hetkessä, juuri sellaisena, kuin tämä hetki kokemuksessamme aistillisesti ilmenee.

Tämä on kehoon palaamista. Tämä on kotiinpaluu, missä sisäistä turvallisuuden tunnetta luomalla tulemme yhteyteen, ja voimme siten kokea itseämme täydesti hetkessä sisältäpäin.

Tämä vaatii myös aistimisen kapasiteetin kasvattamista, jotta sinä voisit olla itsesi kanssa kokonaisuudessaan, ja kokoNaisena – kaikkien tunteiden ja tuntemusten kanssa hetkessä – sekä epämuukavuuden, että nautinnon tunteiden kanssa. Tämä vaatii usein harjoittelua, sillä meille tätä ei yleisesti opeteta ja toiseksi – kaikkea tätä on tuhansien vuosien ajan demonisoitu.

Hetkessä oleminen ja täydesti kokeminen, on itsessään aistikasta ja sensuellia. Kaikki tuntemukset, tunteet ja kehon aistillisuus, on kehon ikiomaa uniikkia kieltä.

 Miten kehollistaminen ja somaattinen työ liittyy tähän?

Vain hidastamalla, luomalla yhteyttä sisimpään, antaen keholle mahdollisuuden puhua, voimme luoda todellista tilaa kuulla kehon ääntä, sekä näin myös saada yhteyttä siihen, keitä me todellisuudessa kokoNaisina ja kokonaisina ihmisolentoina olemme – kun kaikki on tervetullutta.

…mutta ensin, on luotava somaattinen, eli kehollinen sisältä kumpuava turvallisuuden tunne, kasvattaen laajempaa kapasiteettia tuntemiselle, jotta voit päästä yhä syvemmälle käsiksi siihen kuka olet.

Minä olen tässä hellästi muistuttamassa ja opastamassa sinua prosessissasi, jossa luot uudenlaista syvempää yhteyttä itseesi. 

Olen tässä muistuttamassa sinua siitä, kuka sinä olet ja mikä on todellisuudessa mahdollista sinulle.

Olen tässä, kun sinä uudelleenohjelmoit, purat uskomukset ja ehdollistumat – olen tässä, kun sinä muistat…

 

Epämukavuus ja nautinto kulkevat käsi kädessä

Riippumatta siitä, mitä tunteita tai aistimuksia tunnet, kaikki on samaa tuntemista ja aistimista. Kaikki liittyy siten myös meidän kapasiteettiin olla läsnä kehossa.

Jotta voisimme tutkia kaikkia syvyyksiä ja korkeimpia ekstaattisia kokemuksen tasoja, niin varjojamme ja alisen maailmaa, kuin nautinnon ulottuvuuksia, tarvitsemme sallivan, turvallisen tilan tähän tutkimusmatkaan.

Kapasiteettimme tuntea epämukavuutta kehossa, on yhtä kuin se kapasiteetti mikä meissä on ilon ja nautinnon kokemiselle – Kaikki on yhteydessä siihen, kuinka suurta määrää elinvoimaa, eläväisyyttä ja elämää pystymme kehossamme käsittelemään, sitä, miten paljon pystymme tuntemaan, sekä olemaan omien tunteiden ja tuntemusten kanssa.

Olen tässä, 

pitämässä avointa mahdollisuuksien tilaa yllä, missä sinun on turvallista tutkia, tutustua ja oivaltaa.

Kuljen vierelläsi kun sinä omistat voimasi, varjosi, villeytesi, luontosi, niin lapsenomaisen ihmetyksen, kuin eroottisen viattomuuden, sekä sinun aistillisen uniikin ja kokoNaisen ydinolemuksesi.

Sinä olet Elämä itse.

Olen tässä todistamassa sinun kukoistusta!

Viimeisenä, mutta ei vähimpänä – tästä syvästä yhteyden tilasta, jossa kehollistat oman vapaan ja villin Jumalatar luontosi, voit myös käytännössä luoda toteen ihan mitä vain ja kaiken mitä tahdot. Kuten olen jo todennut, kaikki on sinussa jo.

”The only way to deal with an unfree world, is to become so absolutely free, that your existence is an act of rebellion. ”

– Albert Camus

Rakkaudella, tälle omistautuneena, Sara

Tilaa rakkaus/uutiskirje

Palvellen rakkautta, vapautumisen & kokoNaiseuden kätilönä

Sara on omistanut koko elämänsä omalle kasvulle, jotta hän voisi ensinnäkin itse elää korkeinta potentiaaliaan, mahdollisimman vapaana ja kahleetta, luoden juuri sellaista elämää, kuin mitä hän itselleen on unelmoinut, ja toisekseen, jotta hän voisi jakaa sitä kaikkea hyvää myös muille – ja voisimme näin kaikki elää elämää vapaana, jakaen lahjaamme maailmalle – minkä Sara uskoo olevan meidän täällä olon tarkoitus.

Sara on parhaimmillaan valmistumassa koulutusohjelmasta nimeltään: Trauma Informed Somatic Educator for Women (sisältää: Traumatyön, hermoston terveyden, somaattisen psykologian, varjotyön, somaattisen tanssiterpian, kehoviisauden, feminiinin mysteerit, erotiikan, seksuaalisen vapauden, kiertotietoisuuden ja taiteen, dekolonisaation, nondualistisen mediataation, sekä kehollisen johtajuuden).

Saran aiemmat koulutukset ovat: Certified Dharma/ Soul’s purpose Coach, Henkinen valmentaja, Licensed NLP Practitioner, RYT Joogaohjaahja, Peter Hess: Äänimaljahoitaja, Rose Priestess one year spiral. Sara on lisäksi ammatiltaan terveydenhoitaja, sairaanhoitaja, eko-kosmetologi ja hän on opiskellut laajasti Funktionaalista lääketiedettä, jossa pääpaino on ollut suoliston/ ruuansulatuksen tasapainottamisessa, sekä naisten hormonitoiminnassa.

Sara on lisäksi intohimoinen kirjoittaja ja hän rakastaa luoda/ nähdä kauneutta ympärillään. Hänellä on erityinen paikka sydämessään luonnolle, minkä keskellä harmoniassa hän tahtoo asua ja elää. Hän on perinyt äidiltään lahjan ja tiedon villiyrttien keräämisestä Suomen luonnossa. Suomessa ollessa, hän kerää yrttejä koko kesän. Saran luova sielu nauttii lämpimästä, ja luonnon vehreydestä, tästä syystä hän myös valitsee tällä hetkellä asua Balilla perheensä kanssa. Kesäisin he palaavat yleensä Suomeen nauttimaan kotimaan kauneudesta.

Saraa kiehtoo suuresti elämä ja sen mysteerit, sekä se ääretön potentiaali, jota kaikki kannamme. Hän uskoo, että unelmat ovat mm yksi reitti avaamaan meille tätä uinuvaa potentiaalia. Lisäksi feminiini somaattinen (kehollinen) työ ja sen tuomat mahdollisuudet, on Saran suuri intohimo. Kehon kautta pääsemme syvään yhteyteen, ytimeen, tiloihin ja niihin osiin itsestämme, joista emme kenties ole vielä niin tietoisia, vapauttaen näin itsemme. Somaattisen työn kautta voimme MUISTAA, keitä todellisuudessa olemme ja löytää siten reitin kotiin – itsemme luo, kokoNaisena olemisen tilaan – elämään täyttä elämää, täydessä elinvoimassa, kokien iloa, täyttymystä, vapautta, rakkautta, nautintoa, ja syvää merkityksellisyyden tunnetta – joita niin moni meistä etsii ja janoaa.

Olemme tulleet tänne elämään elämää, jonka itse valitsemme itsellemme ja joka tuntuu niin omalta, että jo pelkkä ajatus siitä, sytyttää meidät sisältäpäin.

Saran ”miksi”, syy sille mitä hän tekee, on VAPAUS. 

Kun oivallamme vapautemme, aktivoimme täyden voiman ja potentiaalimme, sekä kaikki ne uniikit lahjat, joita olemme tulleet tänne maailmaan rakkaudesta jakamaan. Kun sisällämme tapahtuu muutos – näin, myös koko maailma muuttuu. Sinussa on jo kaikki.

“I will not rescue you, for you are not powerless.
I will not fix you, for you are not broken.
I will not heal you, for I see you in your wholeness.
I walk with you through the darkness, as you remember your light.”

– Unknown (A medicine woman’s prayer)