Miten pysyt omassa voimassa ja lisäät onnellisuutta elämääsi?

Miten pysyt omassa voimassa ja lisäät onnellisuutta elämääsi?

Kuulemme paljon puhuttavan omasta sisäisestä voimasta. Tämä on ollut yksi kiehtovimmista aiheista myös omalla polullani. Se mikä on selvää on, että meissä kaikissa on oma sisäinen voima. Haaste tuntuu kuitenkin olevan se, että sitä ei ole aina niin helppo oivaltaa. Aloitetaan tästä.

Mitä on oma voima ja mitä tarkoittaa olla omassa voimassa?

Voimme löytää oman voiman, kun alamme hakemaan vastauksia koettuihin haasteisiin sisältämme, sen sijaan, että hakisimme vastauksia meidän ulkopuolelta. Voimme kenties olla yhtä mieltä siitä, että jos pysähdymme täysin hetkeen, se mitä jää, on meidän hengitys. Hengitys on ankkurimme. Kun muistamme hengityksen, voimme sen avulla aina palata hetkeen, läsnäolon tilaan ja yhteyteen niin meidän kehoon, kuin meidän sisimpään.

Oma voima löytyy hengityksen kautta, se löytyy jokaisesta läsnäolevasta hetkestä, se löytyy niin meidän kehosta, kuin meidän sisältä, sydämestä. Kun uskallamme antautua hetkeen, nähdä, kokea ja sallia kaiken itsessämme sellaisenaan – tässä, on meidän voimamme.

”Kun tutustun itseeni, sallin kaiken olla, voin nähdä, että minussa on jo kaikki, mitä tarvitsen.”

Oma voima on näin oivallus itsestä – siitä, että tässä hetkessä on jo kaikki. Oma voima on luottamusta itseen, tietoon ja tunteeseen, että minulla on jo vastaus kaikkeen ja se löytyy sisältäni, hetkestä, läsnäolon tilasta, kun pysähdyn ja hengitän. Oma voima on kirkas tietoisuus siitä, että ansaitsemme parasta ja voimme luoda elämästä oman näköisen, juuri sellaisen, kuin olemme aina unelmoineet. Oma voima on tietoisuus siitä, että tiedän – tai, jos tunnen, että en tiedä, sekin on sallittua ja olen edelleen yhtä rakastettu, hyväksytty ja kokonainen.

Missä olen elämässäni ja voimassani juuri nyt?

Se, millaista meidän elämä on, miten voimme fyysisesti ja henkisesti, kertoo hyvin pitkälti siitä, miten vahvasti olemme ankkuroituneet omaan voimaamme. Se mitä teemme ja koemme, kuvastaa meissä vallitsevaa tilaa.

”Kun löydämme avaimet omaan voimaan, oivallamme, miten kaikki on todellisuudessa meidän käsissä. Voimme itse vaikuttaa omaan hyvään oloon ja tyytyväisyyteen ja voimaannumme entisestään.”

Tässä elävän elämän esimerkki: Mentoroitavien ja valmennettavien kanssa puhumme tästä usein. Moni kertoo kokevan, että ulkopuolelta tuleva paine, vaatimukset, toisen paha olo, hälinä ja kiire tarttuu. Olotila saattaa vaihdella yhden päivän aikana paljon.

Tämä on loistava esimerkki. Voimme tästä nähdä, miten paljon ympäristö todella vaikuttaa meihin ja hyvinvointiimme. Ympäristö ei ole yhdentekevä. Vielä tärkeämpää on huomata se, että jos pysymme omassa voimassa, ei muiden olotila tai ympäristön hälinä pääse muuttamaan meidän sisällä olevaa tilaa.

Lopulta, kaikkein tärkein oivallus on se, että voimme itse vaikuttaa valinnoillamme, niin omaan ympäristöön, kuin meidän sisäiseen maailmaan. Näin, kaikki on todellisuudessa aina meidän käsissä. Voimme aina vaikuttaa niin elämäämme, kuin meidän kokemukseen elämästä.

Harjoitus – Itsetuntemus

Kaikki alkaa siitä, että tutustumme ensin itseemme – tärkeimpään ihmiseen meidän elämässä. Kuka minä olen, mistä tulen, mistä minä pidän, mistä en pidä, mikä on minulle tärkeää ja miksi, miksi olen täällä, sekä mikä on elämän tehtäväni ja tarkoitukseni?

Ota seuraavaksi kynä ja paperia. Anna itsellesi hetki aikaa hiljentyä näiden kysymysten äärelle.

 • Kuka sinä olet?
 • Mitkä adjektiivit kuvaavat sinua, sitä kuka syvimmiltäsi olet?
 • Kuinka onnellinen olet nyt asteikolla 1-10?
 • Mistä olet kiinnostunut? Mitkä asiat ovat sellaisia asioita, joita tekemällä et edes huomaa ajankulua, kun nautit tekemisestä niin paljon.
 • Mitä viittä eri tunnetta tunnet eniten elämässäsi tällä hetkellä ja missä tilanteessa olet tuntenut näitä tunteita?
 • Mitä haasteita koet elämässäsi juuri nyt?
 • Minkä koet olevan elämän tehtäväsi?
 • Miten toteutat tätä elämässäsi?
 • Jos elämäsi olisi niin hyvää kuin ikinä mahdollista, niin millaista se silloin olisi? Mitä elämässäsi tapahtuisi ja olisi?
 • Mistä asioista olet kiitollinen elämässäsi?
 • Mitä viittä tunnetta, tahtoisit tuntea ja kokea elämässäsi eniten?
 • Mitä elämästäsi puuttuu tällä hetkellä?
 • Kuvittele itsesi nyt siihen hetkeen kun tunnet kaikkia näitä em toivottuja tunteita ja kaikki mitä haluat saavuttaa on saavutettu. Kuvaile yksityiskohtaisesti millaista elämäsi on? Miltä sinusta tuntuu? Mistä tiedät joka solullasi, että haluamistasi asioista on tullut totta?
 • Asteikolla 1-10 kuinka vastuussa olet elämästäsi, onnellisuudestasi?
 • Kun ajattelet unelmiasi, kuinka paljon tahdot tai kuinka valmis olet asteikolla 1-10 luomaan unelmistasi totta?

  ”Kun kasvatat itsetuntemusta, voit askel kerrallaan yhä selkeämmin luoda elämästäsi sellaista, kuin todella tahdot sen olevan.”

  Mentoroidessani, kuulen usean sanovan, ettei omaa aikaa ole riittävästi. Koetaan, että tietyt hyvät asiat ovat tarkoitettu vain joillekin onnekkaille ja näin elämän haasteet saattavat viedä huomion, eikä nähdä omaa osuutta ja vastuuta omasta onnellisuudesta. On paljon helpompaa tukahduttaa tyytymättömyys, suru, ahdistus tai muu ikävältä tuntuva tunne syömiseen, shoppailuun, tv:n katseluun tai sosiaaliseen mediaan. Tahdon muistuttaa, että loppujen lopuksi, kyseessä on valinta.

  • Mitä ja miten priorisoit?
  • Miten käytät aikasi?
  • Laitatko hyvinvointisi kaiken edelle?
  • Oletko valmis kohtaamaan itsesi, tekemään kaikkesi, voidaksesi hyvin, ollaksesi onnellinen ja tyytyväinen jo tänään?
  • Valitsetko itsesi?

  ”Kun valitset itsesi – valitset rakastaa itseäsi. Rakkaudessa, olet omassa voimassa.

  Hengitys auttaa pysymään omassa voimassa

  Tietoinen hengitys – aina mukana matkassa, eikä vaadi sinulta enempää, kuin pienen tietoisen hetken. Kun pysähdyt, hengität ja kysyt itseltäsi, mikä on minulle parasta juuri nyt – valitset tietoisesti itsesi, hyvinvointisi ja onnellisuutesi, näin valitset myös rakkauden. Kaikki asiat, jotka valitset rakkaudesta, joista nautit, jotka lisäävät hyvää oloasi ja jotka ”laajentavat” supistamisen sijaan, lisäävät voimaasi ja voimaannuttavat sinua jo tänään.

  Kun tahdot lisätä tyytyväisyyden, nautinnon ja onnellisuuden tunnetta elämässä, sekä oppia lisää miten pysyä omassa voimassasi, on tämä sinun mahdollisuus. Ohjaan ja kannustan sinua löytämään avaimet hyvinvointiisi, oivaltamaan ja näkemään oman voimasi, sekä elämäsi rajattomat mahdollisuudet!

  VARAA AIKA 45MIN ILMAISEEN TUTUSTUMISTAPAAMISEEN (LIVENÄ TAI VIDEOPUHELUNA)

  Yksi mentorointipaikka on nyt vapaana. Onko se sinun?

  Lämmöllä, Sara

  Lue lisää kevään ja kesän Seuraa omaa unelmaasi – retriiteistä.

  Seuraa omaa unelmaasi retriitti Balilla 21-28.4.2020

  Seuraa omaa unelmaasi retriitti Tuomiston Kartanolla 24-28.8.2020

  Lisää inspiraatiota somessa!

  Kommentoi

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.