Sara Adolfsen Esittely

Uudelleen esittelyn aika

Hei, on uudelleen esittelyn aika. Nimeni on Sara, olen 38 vuotias ja kohta 2vuotiaan Jupyterin äiti. Meidän perhe asuu Balilla.

Tänään tahdon esitellä itseni, työni ja intohimoni, sillä tunnen olevani kuin uudestisyntynyt.

Minun taustani…

on terveydenhuollossa, jossa työskentelin sairaan- ja terveydenhoitajana 10 vuotta. Elääkseni suurinta unelmaani ja saadakseni käyttöön täyden potentiaalini ja lahjani, oli minun irtauduttava länsimaisesta suoritus-keskeisestä ja kuluttavasta kulttuurista.

Irtisanouduin virasta 2017 luodakseni oman sydän-lähtöisen polun yrittäjänä. Suurimmat käänteentekevät kokemukset polullani ovat olleet uupumus 2012, äitini kuolema 2016, sekä nyt myös äitiys, jotka ovat kaikki johdattaneet minut täydelliseen transfomaatioon ja tähän, missä tänä päivänä olen.

Valmistuin alkuvuonna opintokokonaisuudesta nimeltään:
Trauma Informed Somatic Educator for Women

Lähes vuoden mittaisten opintojen jälkeen valmistuin traumatietoiseksi somaattiseksi ohjaajaksi.

”Tämä oli minulle kuin kotiin paluu, joka jo itsessään kokemuksena, on keskeinen kaikessa ohjauksessa mitä teen.”

Soma tulee Kreikan kielestä tarkoittaen kehoa. Somaattisessa työssä, työskennellään toisin sanoen kehon, kehon tuntemusten ja tunteiden parissa, sekä tarkemmin sen parissa, mikä on läsnä meidän kokemuksessa, juuri tässä hetkessä.

Miksi kehon kautta? Koska kaikki, koko meidän historia on meissä, meidän kehossa.

Kehon kautta voimme siis työskennellä minkä aiheen parissa tahansa, mutta aivan ensimmäisenä, jotta voimme sukeltaa syvälle, jotta meidän sisällä olevat tunteet, informaatio ja sisäinen viisaus voi tulla esille, meidän on tunnettava olevamme turvassa.

Turvan kokeminen, on somaattisessa työssä äärimmäisen tärkeää ja asia johon itse työssäni keskityn, niin 1:1 tapaamisissa, kuin ryhmä tilanteissa.

Ohjauksessa keskeistä on siten myös läsnäolo hetkessä, joka avaa oven sisäänpäin kääntymiselle. Eheytyminen, kaikki vastaukset ja ratkaisut löytyvät läsnäolon kautta, omasta kehosta, meidän sisältä.

Traumatietoisuus tarkoittaa sitä, että minulla on käsitys trauman syntymekanismeista, sekä hermoston toiminnasta, ja ennen kaikkea, minulla on työkaluja kohdata tilanteet missä intensiiviset tunteet ja/tai trauma voi aktivoituu. On todella arvokasta oppia miten tietoisesti luodaan turvan tunnetta hetkessä, rauhoitetaan keho ja hermosto. Näitä samoja työkaluja opit käyttämään myös itse ohjauksessa kanssani.

Trauma on käytännössä: liikaa ja liian nopeasti, jolloin meidän henkilökohtainen kapasiteetti ylittyy. Trauma jää ”jumiin” meidän kehoon, ellemme saa mahdollisuutta prosessoida ja purkaa kokemusta joko yksin tai yhdessä, auttaen hermostoa palautumaan. Ellei meillä itsellä ole tähän työkaluja, tai ellei läheisyydessä ole sellaista henkilöä tukemassa, voi hermosto jäädä yli-virittyneeseen hälytystilaan kyseisen traumaattisen tapahtuman/ kokemuksen/tai tunteen osalta. Joissain tilanteissa saatamme pääosin elää hälytystilassa.

Somaattinen työskentely tarjoaa meille mahdollisuuden tutustua syvällisesti itseemme kehoyhteyden kautta. Tämän avulla voimme oppia turvallisesti tuntemaan ja integroimaan kaikkea kokemaamme, sekä aidosti vapautumaan kaikesta siitä, minkä tarvitsee vielä vapautua, jotta voisimme elää eheämmin, täydemmin omassa voimassa, ja vapaammin omassa kehossa nauttien, rentoutua autenttisesti ihmissuhteissa, ja kukoistaa elämässä yleisesti, aivan jokaisella osa-alueella!

Asiakaslähtöisyys työssäni merkitsee lisäksi sitä, että minä ohjaan ja pidän sinulle yllä turvallista tilaa, mutta Sinä, lopulta päätät suunnan.

Työni intentio on ultimaattisesti tukea sinua elämään vapaana elämän virtauksessa, naiseudestasi ja elämästä nauttien, eläen sitä elämää mikä luontaisesti on sinulle tarkoitettu, se, mikä sinulle kuuluu. Tuen sinua siinä, mitä itsellesi tahdot luoda, sillä sinä tiedät kyllä, mikä sinulle on totta ja oikein.

Uskon vakaasti, että kehollistaminen on avain, täydesti kukoistavaan elämään. Olemme tulleet tänne kokemaan tätä kaikkea täydesti ja tuntuvasti, villisti ja vapaasti, kokonaisena, ennen kaikkea, omana itsenämme. Tämä työ on intohimoni ja minulle sydämen asia, että elän tätä täydesti itsekin.

MITÄS MUUTA… vielä näin esittelyn nimissä, ellet jo tiennyt tätä minusta, rakastan luontoa, Suomen metsiä, villiyrttien keräämistä, kesää ja aurinkoa, lattari-tansseja ja kuumia rytmejä, terveellistä ruokaa ja elintapoja, raakasuklaata, kukkia, sitä että ottaa itsestään ja tunteistaan täyden vastuun terapiaa unohtamatta (päätin mm itse investoida itseeni terapian muodossa viime syksynä ensimmäistä kertaa). Minulle lisäksi niin ihmissuhteissa, kuin ammatillisesti on äärettömän tärkeää aitous, rehellisyys, avoimuus, ja läpinäkyvyys.

Somaattisesta 1:1 ohjauksesta

Tällä hetkellä en ota uusia yksilö-asiakkaita, mutta mikäli tahdot jo tässä vaiheessa ilmoittautua ja kertoa kiinnostuksestasi, voit täyttää tämän hakemuksen.

Rakkaudella, aina, Sara