Mahdollisuus - Mitä maailma tarvitsee juuri nyt - sen se saa

Tällä viikolla, olen entistä enemmän tuntenut tarvetta pysähtyä. Olen pohtinut sitä, mikä merkitys tällä kaikella on, mikä mahdollisuus tässä piilee. Kuten aina, on tälläkin, jokin suurempi viesti meille – nyt koko ihmiskunnalle samaan aikaan.

Sillä, mistä tämä tuli ja mistä se alkoi ei ole väliä. Sillä, miten pitkään tämä vaihe kestää, ei myöskään ole relevanttia. Tämä aika palauttaa ja pakottaa meidät tähän hetkeen tarkastelemaan yhtälailla koko maailmaa, sen tilannetta, kuten omaa elämäämme ja merkitystä siinä.

Mitä voin oppia?

Minusta kaikkein tärkeintä juuri nyt, on nähdä se, mitä voimme tästä oppia. Voit tunnustella, mitä tämä tarkoittaa juuri sinulle? Mitä tämä aika antaa sinulle juuri nyt?

Itse koen, että meille annetaan yksilönä mahdollisuus nyt herätä omaan elämään, omaan toimintaan ja ajatteluun, esim siihen, miten me pidämme itsestämme huolta. Jos kaikki ”kaatuu” meidän ympäriltä, miten se vaikuttaa meihin, vai vaikuttaako? Mikä on minun roolini ja meidän rooli tässä tilanteessa? Se, miten me henkilökohtaisesti reagoimme tähän hetkeen, vaikuttaa kollektiivina siihen miten me ihmiskuntana otamme tästä yhdessä vastuun.

Minusta on mielenkiintoista, miten tämä kaikki tuo meidät yhteen ja toimimaan yhdessä, mutta samalla valokeilassa on myös yksilö itse, eristäessään meidän koteihimme tai pois ns normaalin arjen ympäristöstä.

Mahdollisuus

Energeettisesti koen, että tämä aika kutsuu meitä samalla pysähtymään ja hiljentymään. Tämä hetki kehottaa meitä ottamaan aikaa itsellemme, missä voimme vain olla. Toisaalta, tämä aika voi yhtälailla tuoda mahdollisuuden synnyttää jotain aivan uutta. Tällaiset tilanteet, ajan saaminen, sen ottaminen ja hiljentyminen, tai sen käyttäminen muuhun, kuin mihin normaalisti sitä käyttäisimme, kantavat mukanaan valtavaa muutoksen, mahdollisuuksien ja ns parannuksen potentiaalia.

Herätys

Ellemme muuten herää, niin elämä pysäyttää. Nyt se kutsuu meitä ”uhan” ja ”uhkakuvien” kautta heräämään ja tarkastelemaan sitä, miten pidämme huolta meidän planeetasta, ihmisistä, itsestämme, omasta hyvinvoinnista, omasta kodista, meidän sielun kodista, kehostamme. Meitä kutsutaan havainnoimaan meidän ihmissuhteita ja sitä, miten me pidämme huolta toisistamme.

Samalla kun meitä ravistellaan, meitä haastetaan juurtumaan yhä syvemmin elämämme ytimeen, merkitykseen, sen sisältöön ja siihen mitä teemme.

Kun tuuli puhaltaa, pysytkö pystyssä?

Tunnen, että tämä hetki kysyy kysymystä, millaista elämäni oikeasti on? Mihin olen menossa? Mihin olen kenties takertunut? Mitä työni merkitsee minulle? Mikä merkitys sillä on mitä teen? Mikä minulle elämässäni on oikeasti tärkeää? Onko minulla hyvä olla, siinä missä olen?

Tämä hetki herättelee ja haastaa meitä. Se tarjoaa meille jälleen kerran, koko elämän mittaisen toistuvan, ikuisen ja mahdollisuuksia täynnä olevan kysymyksen.

Valitsetko pelon vai rakkauden?

Se miten reagoimme asioihin kertoo siitä, miten yleisestikin katsomme ja kohtaamme elämää. Ohjautuuko elämä ulkopuolelta, jatkuvien uhkakuvien, epäilyn tai muiden mielipiteiden vaikutuksesta? Mihin uskot? Vai kohtaammeko elämän haasteet omien arvojen kautta itsestä, omasta voimasta ja rakkaudesta?

Näetkö täydesti omat mahdollisuudet, miten voit itse aina vaikuttaa kaikkeen. Näetkö sisäisen voiman lähteesi ja itsesi vastuullisena elämäsi luojana, missä voit ja saat valita tehdä asioita, valintoja ja ratkaisuja itsesi parhaaksi, oman hyvinvointisi, terveytesi ja onnellisuutesi eteen. Sinä voit vaikuttaa ihan kaikkeen ympärilläsi vähintään valitsemalla sen, miten itse suhtaudut ja reagoit asioihin.

Jokainen hetki on uusi mahdollisuus

Parasta on se, ettei ole liian myöhäistä. Jokainen elossa oleva hetki on mahdollisuus vastata tähänkin kutsuun palaamalla takaisin omaan sydämeen, kehoon ja hengittämään tähän läsnäolevaan hetkeen. Pelko ja epävarmuus syntyy siitä, kun annamme oman voiman pois ulkoisille olosuhteille, tapahtumille, ihmisille tai vaikka toisten mielipiteille.

Universumi ja koko maailmankaikkeus tarjoaa meille ihmiskuntana nyt mahdollisuuden – mahdollisuuden muutokseen, mahdollisuuden astua omaan voimaan ja luoda jotakin ihan uutta. Pidetään siis huolta itsestämme, toisistamme ja pysytään sydämessä ja omassa voimassa. Uskon ainakin itse, että tällä kaikella on suurempi tarkoitus, niin ihmiskunnalle, kuin yksilöllekin.

Immuunipuolustus

Negatiiviset ajatukset, stressi ja pelko heikentävät immuunipuolustusta. Samalla terveelliset elämäntavat pätevät niin tähänkin hetkeen, kuin kaikkiin muihinkin hetkiin. Muun muassa unen puute, suoliston heikko kunto, huono ruokavalio, tupakointi ja alkoholi heikentävät immuunipuolustusta ja lisäävät infektio herkkyyttä. Kun liikumme julkisissa tiloissa, on hyvä olla tietoinen kanssa kulkijoista. Pestään kädet ja tankataan päivittäin sateenkaaren kaikkia värejä.

Omat henkilökohtaisesti tärkeimmät immuniteetin tukijat, ovat suoliston pintanukan eheys (esim L-Glutamiini) ja mikrobiomin tyytyväisyydestä huolehtiminen, kuitujen (esim vihannekset) eli pre- ja probioottien, esim hapankaalin kera. Sipulit, inkivääri ja kurkuma on myös aktiivisessa käytössä!

Myös D3-vitamiini, C-vitamiini, sinkki, seleeni ja omega3 rasvahapot tukevat tutkitusti kehon puolustusmekanismeja. Lisäksi lääkinnälliset kasvit kuten ruusujuuri ja seljanmarja, sekä lääkinnälliset sienet kuten pakurikääpä, shiitake ja maitake ovat ihan mielettömiä luonnon lääkkeitä lisäämään kestävyyttä ja vastustuskykyä. Siinä muutama.

Pysytään rauhallisina ja luodaan itsellemme turvallinen pesä omaan kotiin – niin sinne fyysiseen ulkoiseen kotiin, kuin myös meidän omaan sisäiseen mielen ja sielun kotiin.

Mitä tämä aika herättää sinussa? Aika, missä kaikki suunnitelmat voivat hetkessä muuttua, mutta mikä parhaimmassa tapauksessa voi tuoda mukanaan kenties jotain vieläkin parempaa!

Mitä tämä aika antaa sinulle? Mitä se opettaa ja mahdollistaa?

Seuraa omaa unelmaasi retriitti Balilla, siirtyy huhtikuulta marraskuuhun. Uudet päivämäärät on lukittu. Tuleva retriitti on 10-17.11.2020. Facebook eventistä voit seurata tulevaa tapahtumaa!

Rakkaudessa ja sydämessä,

Sara

Jätä kommentti!