*Kaupallinen yhteistyö – The Good Guys Kombucha. Etukoodin löydät postauksen lopusta!*

Olen kirjoittanut kombuchasta aiemmin blogiin ja sen jälkeen minulle on sadellut kymmenittäin kysymyksiä siitä, mistä itselleen saisi oman scobyn, eli teesienen, joka tuottaa kombucha juomaa.

Vihdoin minulla on tarjota jotain muuta kuin ”ei oo:ta”! Ilokseni voin kertoa uudesta yhteistyöstä The Good Guys Kombucha :n kanssa, jotka tekevät omaa juttua suurella sydämellä!

”Tämä kombucha on ylivoimaisesti parasta tähän saakka maistamaani kombuchaa, ja on suuri ilo saada levittää tätä kombuchan ilosanomaa!”

The Good Guys on tamperelainen, Suomen pienin kombuchapanimo, jossa kombucha valmistuu täysin käsityönä. He sanovat sen itsekin, eli valmiissa juomassa maistuu rakkaus laadukkaaseen teehen, aitoihin ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Siinä näkyy kotimainen käsityö! Kombuchaan lisätään ainoastaan luontoäidin antimia, ripaus huumoria ja paljon rakkautta. Tykkään!!

Good Guys kombucha starter kit

Sain itselleni kotiin kokeiltavaksi Starter Kitin, jotka muuten menevät käsistä heti kun niitä tulee hyllyyn! Ole siis nopea, mikäli haluat jo pian antaa uuden kodin omalle scoby-vauvalle! Alempaa löydät itsellesi etukoodin kombucha-kauppaan!

Tässä oma kokemus The Good Guys Starter Kit:stä, mitä se pitää sisällään ja miten toimia kun se on sinulla!

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Kun avasin paketin ensimmäistä kertaa totesin itsekseni: ”Vau”. Tätä on mietitty. Tuli vahva tunne, että tähän on panostettu, kaikki on harkkittua ja loppuun hiottua. Voin rehellisesti sanoa, että tämä on oikeasti jokaisen euron arvoinen.

Mitä paketissa on?

  • 3 l lasiastia
  • hengittävä kangasliina ja narua
  • haudutuspussi teelle
  • 150g irtoteetä
  • 180g ruokosokeria
  • Scoby – eli kombuchakasvusto omassa startterinesteessä
  • kirjalliset selkeät ohjeet

Lisäksi tarvitset ison kattilan veden keittämiseen.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural WellnessThe Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural WellnessThe Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

(Tätä teesekoitusta voi muuten ostaa myös erikseen verkkokaupasta seuraavia kombuchaeriä varten!!)

Ohjeet menevät näin;

1. Kiehauta noin 2,7l vettä kattilassa ja sammuta liesi.

2. Lisää tee haudutuspussissa kattilaan ja anna hautua 20 min.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

3. Poista teepussi ja lisää sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee veteen.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

4. Anna sokeriteen jäähtyä alle 30 asteiseksi tai kädenlämpöiseksi. Älä kaada kuumaa vettä lasiastiaan, koska astia ei kestä kuumia nesteitä. Anna kattilan seistä viileässä tai kannen alla vaikka seuraavaan aamuun.

5. Kun neste on jäähtynyt kaada se lasiastiaan.

6. Lisää Scoby sekä pussissa oleva 3dl startterinestettä lasiastiaan. Se laskee pH:ta, suojelee nestettä haitallisilta bakteereilta ja aloittaa käymisen. Hyvä nyrkkisääntö on 10% startteria per valmistettava kombuchaerä.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

7. Sido hengittävä kangasliina lasiastian päälle narulla niin, ettei banaanikärpäset pääse herkuttelemaan kombuchalla.

8. Sijoita lämpimään ja pimeään tekeytymään. Hyvä lämpötila on 22-27 asteen välillä – liian kylmä hidastaa ja liian kuuma nopeuttaa fermentaatiota.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness
Koko komeudessaan!

9. Anna käydä 7-14 päivää, maistele kombuchaa tasaisin välein. Käymisaika riippuu lämpötilasta, tilan ilman kierrosta ja scobysta.

10. Kun maku on mielestäsi miellyttävä, poista scoby ja ota 3dl kombuchaa seurraavaa erää varten talteen puhtaaseen astiaan. Siirrä loput kombuchasta pulloihin maustamista, eli toista fermentaatiota varten. Kombuchan voi nauttia myös sellaisenaan.

(Nämä ohjeet tulevat starter kitin mukana).

Tilaa itsellesi oma kitti!

Nyt voit tilata starter kitin itsellesi ja alkaa valmistamaan kombuchaa kotonasi! Maustamiseen löytyy paljon vaihtoehtoja, joilla on hauska tehdä eksperimenttejä! On olemassa myös oma Facebook ryhmä, mistä saa tukea ja uusia ideoita! Facebook ryhmä on nimeltään Kombucha community by The Good Guys. Klikkaa itsesi mukaan, mikäli olet kombucha-ystävä!

The Good Guys Kombucha-tasting Korjaamolla

Sain ilokseni osallistua The Good Guys Kombucha-tasting iltaan Korjaamolla ke 23.1. Se oli huikean kiva kokemus, jota suosittelen jokaiselle, joka haluaa oppia lisää kombuchasta, sen valmistuksesta ja miten sitä voi maustaa ja käyttää, yhdistellen eri ruokiin kuin viinin sijasta.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Tapahtumassa sai mahdollisuuden esittää aiheeseen liittyviä askarruttavia kysymyksiä ja maisteltiin kombuchaa erilaisten makukombojen, suolaisen ruuan ja makeamman raakakakun parina.

Minua kiinnosti kaikkein eniten maustamisalkemia ja odotan jo innolla kevättä ja kesää, kun saan kokeilla visioni mukaisia villiyrttejä kombuchaan! Mesiangervo voisi toimia hyvin!

Asiantuntijat kertoivat mistä tunnistaa laadukkaan kombuchan. Vastaus piilee säilyvyydessä. Jos kombucha säilyy huoneenlämmössä, silloin siellä ei ole eläviä hiivoja ja bakteereita, kuten siinä kuuluu olla. Lämmössä juoma alkaisi käymään uudelleen. Siitä syystä hyvä valmis kombucha säilytetään viileässä.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Uutta tietoa tuli myös siitä, miten teelaatu ja sen valitseminen vaikuttaa kombuchaan. Suositeltavaa on käyttää irtoteetä, sillä siihen käytetään kasvin ylimpiä lehtiä, kun taas pussiteehen laitetaan alempia, vanhempia, kenties nahkeampia ja ei niin hyvä-laatuisia teelehtiä.

Illassa maistettiin 7 eri kombuchaa. Ne olivat Sencha green tea, Fresh ginger, Sunshine-Turmeric ginger carrot, Green is the new black – vihreä tee ja matcha/ genmaicha yhdistelmä, Guayusa – fermentoiduista guayusan lehdistä joka on muuten maten ”Amazonin serkku”, lisäksi vielä Strawberry basil, sekä Jun-hunajakombucha. Näistä vain kolmea ensimmäistä saa kaupasta.

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Minun kestosuosikki oli selkeästi edelleen Ginger, sekä perinteinen Sencha. Makeammista tykkäsin tosi paljon myös Jun-hunajakombuchasta, johon oli käytetty sokerin sijaan Sugar Daddies CO hunajaa, jotka olivat myös mukana tapahtumassa. Heillä on ihanaa pilkettä silmäkulmassa! Hunajakombucha tarjoiltiin yhdessä GreenStreet raakakakun kanssa!

The Good Guys kombucha starter kit - Tee itse kombuchaa - Sara Adolfsen - Natural Wellness

Ilta oli tosi kiva ja rakkaus kombuchaan selkeästi yhdisti ihmisiä! Mukavia pöytäkeskusteluita saatiin aikaan! Kiitos niistä ja kiitos tapahtuman järjestämisestä! Kiitos The Good Guys, Sugar Daddies, GreenStreet ja Korjaamo!

Minulla on ilo tarjota teille -10% alennus The Good guys kauppaan!!

 Ota talteen tämä koodi: SARA10

Liity myös Facebookissa ryhmään: Kombucha community by The Good Guys! Sieltä saa vaikka mitä tietoa lisää!

The Good Guys Kombucha verkkosivuille ja kauppaan löytää tästä: http://www.thegoodguys.life

Tee joko itse tai osta kaupasta! Tästä ei kombucha parane! Itse tykkään nauttia kombuchaa saunajuomana, vaikkakin on syytä muistaa, että kombucha saattaa piristää, jos on erityisen herkkä kofeiinille. Teen kofeiini vähenee fermentaation yhteydessä, mutta lopullisessa juomassa, sitä on silti vähän jäljellä.

Joskus illalla piristyminen ei tietenkään haittaa ja silloin voi hyvin ”hakkeroida” kaksi tai monta kärpästä samalla iskulla! Pirteyttä, hyvää vatsalle ja hyvää mielelle! Kiitos! Arkeen tai juhlaan saa myös kivasti pientä luksusta kombuchan ”kuplista”, eikä päähän tai muuallekaan satu yhtään seuraavana päivänä! 😉

Suosittelen The Good Guys kombuchaa ilolla ja lämmöllä!

Sara Adolfsen - Natural Wellness - Blogi

Henkinen valmennus, Naistenpiirit, Funktionaalinen lääketiede/ ravintovalmennus, Terveydenhoitaja, Sairaanhoitaja, Ekokosmetologi, RYT200 Joogaohjaaja, Licenced NLP practitioner, koulutettu Firstbeat asiantuntija (hyvinvointianalyysit), Biohakkeri

Piditkö julkaisusta The Good Guys kombucha starter kit – tee itse kombuchaa?

Voit tilata uutiskirjeen tästä!

Seuraatko jo somessa? Jos et, niin kurkkaa IG:@saraadolfsen ja Facebookissa: Natural Wellness

3 Thoughts on “The Good Guys kombucha starter kit – Tee itse kombuchaa”

  • Minua kovasti kiinnostaa,mutta haluaisin tietää ,miten rasittaa munuaisen,tämä juoma.kegiiri sieni onminulla.maidossa on kaliumia ,sitä pitää rajottaa.minulla on munuaisen vajaatoiminta

    • Hei, kombucha tehdään teehen ja sisältää lopulta sen lisäksi vain vähän sokeria. Se ei vaikuta munuaisten toimintaan eikä vajaatoiminta ole este sen käytölle.

Jätä kommentti!