Matka Balille oli huikea! Palasin Suomeen ja kotiin jo kohta n kuukausi sitten. Lähdin ekan kerran matkalle yksin, joka oli ihan parasta. Suosittelen yksin matkaamista jokaiselle, edes kerran elämässä, koska uskon, et sillon oppii itsestään enemmän kun voi edes kuvitella. Tää matka opetti ja rikastutti mua ja mun elämää lukuisilla eri tavoilla!

Lähdin matkalle 4.1 ja parin välipysäkin jälkeen saavuin Balille 7.1. Heti alkuun huomasin, miten olin avoin vastaanottamaan Balin viestejä, mutta minulta meni noin viikko, ennen kuin täysin antauduin kaikelle sille, mitä Bali oli minulle valmis antamaan ja minä vastaanottamaan.

Balin matka oli yksi pitkäaikainen unelmani, jonka päätin vihdoin toteuttaa! Onko parempaa, kuin aloittaa vuosi aurinkoenergialla ja unelmien toteuttamiselle, jota uskon, että olemme tulleet tänne tekemään! 🙂

Heti ensi tunneista alkaen huomasin miten Bali peilasi omaa energiaani… Huomasin heti miten nopeasti kävelin verrattuna muihin ja aloin kiinnittämään tähän heti huomiota ja hiljensin vauhtiani. Olen aina tiennyt käveleväni nopeasti ja tykännyt aina kävellä muiden edellä. Pyörälläkin suhaan aina joka paikkaan ja tykkään mennä lujaa 😀 Nyt oikeastaan ekaa kertaa tajusin, että olen arvottanut omaa nopeutta ja tehokkuutta tosi korkealla ja ekan kerran kyseenalaistin uskomustani tähän asiaan. Tuntui hyvältä hiljentää vauhtia ja kävellä rauhassa.

Huomasin myös, että energiani oli tullessani vähän kireä, huolestunut, hieman jopa aggressiivinen kenties ja tiedostinkin tämän osittain, sillä matkani tarkoitus oli myös prosessoida tiettyjä syksyn tapahtumia, joille en ollut aiemmin antanut tilaa käsittelyyn.

Olin etukäteen varannut yösijan pariksi yöksi Ubudin kylästä ja sopinut sen, että minut haettiin lentokentältä ekaan kotiin Balilla. Matkalla tehtiin jo ensimmäinen turistipysähdys Luwak-kahvitilalle. Ymmärsin mistä oli kyse, koska tiedän että turismi on suurin elinkeino Balilla, joten mielenkiinnosta kävin juomassa sivettikissan suolistossa fermentoituneista kahvipavuista tehtyä maailman kalleinta kahvia, josta tykkäsin, mutta en ostanut sieltä kahvia tai teetä mukaani, vaikka se tietty lähtökohtaisesti oli pysähdyksen päätarkoitus.

Matka Balille - Balin ensikosketus
Luwak kahvipavut
Matka Balille - Balin ensikosketus
Vieressä puhdistetut kahvi
Matka Balille - Balin ensikosketus
Kahvin paahtaminen
Matka Balille - Balin ensikosketus
Luwak kahvi, teelajitelma ja banaanilastut

Pöydän ääressä istuessani puoliunisena lennon jälkeen, näin muurahaisen pöydällä lähestyvän minua ja olin ”neppaamassa” sen pois pöydältä (aikomus ei ollut tappaa sitä). Edessäni istunut nuori reilu parikymppinen mies, joka maistatti kahvia ja teetä minulle, tulkitsi eleeni kuin olisin ollut vahingoittamassa muurahaista ja hän sanoi minulle pieni kiire ja hätä äänessään, ”älä tapa sitä”, hymyili perään ja puhalsi muurahaisen pois. Havahduin ja kiinnitin huomiota omaan energiaani ja ymmärsin miten eleeni kumpusi sisältäni.

Tunsin suunnatonta kiitollisuutta kokemuksestani, sillä voimme muuttaa vain sitä, mistä olemme tietoisia. Onnellisena jatkoimme sieltä ajomatkaa kohteeseemme Ubudin kylään, missä yöpyisin seuraavat yöt ns ”home-stay:ssa” omassa yhden huoneen ja kylpyhuoneen pikku talossa, paikallisten kodin ja pihapiirin yhteydessä.

Balilla liikutaan paljon ”taksilla” joko autolla tai mopon kyydissä. Toki sieltä voi myös vuokrata mopon. Minä otin yleensä kyydin mopolla, joka Ubudin alueella maksoi n. 2-5€ riippuen matkan pituudesta. Seuraavana iltana, koin jo toisen huikean opettavaisen kokemuksen energiastani. Mopokuskini pysähtyi lähimarketin pihalle, jotta pääsin rikkomaan isomman setelin ja maksamaan hänelle kyytini. Kun tulin takaisin miehen ja mopon luokse, ei menopeli lähtenytkään käyntiin. Mies väänsi avainta virtalukossa ja seisoin vieressä, hieman huolestuneena ja jännittyneenä. Ajattelin mielessäni jo että ”voi ei, tähänkö nyt jäätiin”.. Mies katsoi minua ja sanoi; ”just take it easy, this is your spirit”. Siinä hetkessä tunsin täyden rauhan kehossani ja mielessäni ja sanoin: ”Ei hätää, ihan rauhassa”, ja ihan siinä samassa skootteri lähti käyntiin.

Nyt saa jokainen ajatella mitä tahtoo, mutta minulle tää oli taikaa… tai energiaa, kuten myös kuskilleni. ”Puhuimme” selkeästi samaa kieltä ja ymmärsimme toisiamme. Tiesin, että tämä paikka tulee koskettamaan minua syvästi ja muuttamaan minua pysyvästi. Nämä esimerkit kantavat mukanaan sanoman, sen suurimman ja tärkeimmän, syyn miksi rakastuin Baliin, Ubudiin ja paikallisiin ihmisiin. Energia – se uskomaton energia.

 

Tässä ”alkumaistiainen” matkaltani 🙂 jaan tarinani osiin, jotta teille ei tulisi romaania luettavaksi!

 

Sara

 

One Thought on “Matka Balille – Balin ensikosketus”

Jätä kommentti!